top of page

Al onze behandelingen

BUBBELS & SPETTERS is de eerste baby spa van Roosendaal! Bij ons staat rust, aandacht en ontspannend genieten centraal. Elke ouder verdient dan ook een mooi moment te hebben met zijn baby. 

Floaten

Meer uitleg behandelingen

Floaten

Floaten met jouw baby is al mogelijk vanaf het moment dat het navelstreng-stompje eraf is gevallen, meestal is dit na zo'n twee weken.

Voor prematuur geboren baby's graag voorafgaand eerst eventjes overleg.

 

Tijdens het baby floaten gaat je baby in een speciale (CE-gekeurde) baby jacuzzi.

Voor de vriendjes-date beschikken wij over twee duo-jacuzzi's,  deze zijn wat groter als de solo-jacuzzi's zodat er genoeg bewegingsruimte is voor ieder kindje. 

Je kleintje krijgt een zwemluier aan en een speciale 100% veilige nekfloat (drijfband) om en mag vervolgens lekker bubbelen en
spetteren in het warme water.
 De nekfloat wordt doorgaans gebruikt tot een maand of 9 (11kg). Daarna gaan baby's over naar onze seatfloats, deze zijn veiliger voor wat grotere baby's en kunnen tot een leeftijd van 18 maanden (15 kg) worden gebruikt. 


Het water is altijd tussen de 35-37 graden. Dit is een fijne en aangename temperatuur voor jouw kleintje.

Als ouder/verzorger wordt je altijd gevraagd om ook zelf de temperatuur te controleren, zodat deze prefect is voor jouw kleintje.  

Het water is vrij van chemicaliën en chloor, er worden geen producten toegevoegd aan het water, waardoor het perfect geschikt is voor
baby’s met een gevoelige huid, of bijvoorbeeld eczeem. Het spreekt voor zich dat het water na iedere sessie wordt ververst en de jacuzzi wordt gereinigd. 

Wanneer jouw kleintje helemaal ontspannen is en gewend is aan het water en de ruimte om hem/haar heen kunnen de bubbeltjes, lichtjes en jets worden aangezet. Natuurlijk mag jij hier zelf over beslissen en bieden wij een adviserende functie hierin.


Alle voordelen van floaten op een rijtje:

- ontspanning

- goed voor de spiertjes, hartje en de longetjes, hierdoor kunnen ook reflux klachten verminderen. 

- verbetert de balans & coördinatie

- goed effect op de spijsvertering (door bewegingen in het water)

- vermindering van eventuele krampjes (door de tegendruk van het water)

- verbetering van het slaapritme (door de rustgevende werking van het warme water)

- versterkt de band met jouw kindje. 

massage
Massage

Om jouw kindje het optimale ontspanningsmoment te laten beleven raden wij aan na een floatsessie te kiezen voor een korte babymassage.

Tijdens de massage mag jij als ouder/verzorger jouw kindje zelf de massage geven, onder begeleiding van één van onze medewerkers. Gedurende de massage krijg je tips & tricks en leer je een aantal basistechnieken die je zelf thuis ook kunt blijven toepassen.

Het masseren van jouw kindje heeft een heleboel voordelen:

Door aanraking en ontspanning zal jouw kindje zich beter gaan ontwikkelen. De hersentjes groeien letterlijk op aanraking! 

Jouw kindje zal gemakkelijker in slaap vallen en ook dieper slapen omdat de ademhaling rustiger en gelijkmatiger wordt. 

Daarnaast werkt massage ook goed bij het verminderen van krampjes, vooral in de eerste maanden zal jouw kindje daar veel baat bij hebben. 

Je leert jouw kindje beter kennen door massage, jullie zullen samen ontspannen omdat het stresshormoon daalt en het knuffelhormoon (oxytocine) stijgt. Aanraking is één van de belangrijkste eerste levensbehoefte van een baby. Massage zorgt dus voor een sterke band met jouw kindje. 

Masseer alleen als je zelf ontspannen bent, dit gevoel breng je namelijk over op jouw kindje. 

Bewezen is daarnaast dat massage een positief effect heeft op obstipatie en buikkrampjes. 

Wij werken in onze Spa met de heerlijke massageproducten van Weleda. Deze producten zijn 100% natuurlijk en biologisch en dus ook zeer geschikt voor gevoelige huidjes. Zeker dus ook voor de tere babyhuidjes! 

Tijdens de massage werken wij met de calendula verzorgende babyolie, dit is een verzachtende olie met verwarmend en beschermend effect en is daarnaast 100% natuurlijk en parfumvrij. 

Voor het buikje werken wij met de speciale "buikjesolie" van Weleda. Deze massageolie ondersteunt de spijsvertering, werkt kalmerend en brengt jouw kindje tot rust, door de zachte geur van Roomse Kamille. 

Deze olie bevat milde amandelolie en natuurlijke etherische oliën van Kardemon en Majoraan 

Alle producten die wij gebruiken en verkopen in onze Spa zijn "vegan"; er zijn dus geen dierlijke ingrediënten gebruikt in de producten.

Vriendjesdate
vriendjesdate

Hoe leuk is het om jouw baby samen met een vriendje te laten floaten in onze baby-spa?!

Wij beschikken naast twee solo-baden, over twee duo-baden, zodat jouw baby en zijn/haar vriendje beiden voldoende bewegingsruimte hebben. Hoe gezellig om samen in één badje te dobberen! 
Ook voor de vriendjesdate is het mogelijk om de floatsessie te combineren met een welverdiende ontspanningsmassage. 

goodnight
bottom of page