top of page
 • Vanaf wanneer mag ik met mijn baby naar jullie Baby Spa komen?
  Vanaf 14 dagen is je baby welkom (mits het navelstompje geheeld is). Baby’s kunnen tot 9 maanden floaten met een neckfloat. Na de 9 maanden vinden de meeste baby’s de neckfloat vervelend en/of kunnen ze in bad gaan staan. Baby’s die prematuur geboren zijn kunnen vaak nog na 9 maanden bij ons terecht voor floaten met een neckfloat. We hebben voor baby’s van 9 tot ongeveer 18 maanden een seatfloat. Zo kunnen baby’s tot ongeveer 18 maanden bij onze Baby Spa terecht voor een heerlijke floatsessie.
 • Hoe ziet de sessie eruit, wat gaan we doen?
  Jouw baby mag uitgekleed worden en krijgt van ons een zwemluier. De neckfloat wordt boven de schouders geplaatst en ondersteunt de kin. Dit geeft jouw baby de mogelijkheid vrij te bewegen in het water. De neckfloat is 100% veilig. Hier wordt meer over uitgelegd bij onderstaande vraag. Let op! Ook al is het baby floaten veilig toch willen we dat je tijdens de sessie altijd binnen handbereik blijft van je kindje. Houd hem of haar altijd in de gaten. Het is nu aan jou om je baby heerlijk in de jacuzzi te plaatsen. Het baby floaten is intensief en niet te vergelijken met thuis douchen/baden of zwemmen in het zwembad. Zodra je jouw baby in het bad hebt laten glijden, zal hij zoals hierboven aangegeven, afhankelijk van zijn/haar eerste reactie op het water 15-20 minuten floaten. Tijdens het floaten beslissen we of we de bubbels en/of de jetstreams van de jacuzzi aanzetten. De bubbels en/of jetstreams zijn intensief voor jouw baby. Het zou zo kunnen zijn dat we de bubbels en/of jetstreams om die reden pas bij het tweede of derde bezoek aanzetten tijdens het floaten. De medewerkers van Bubbels & Spetters letten tijdens de sessie goed op de signalen en lichaamstaal van jouw baby. Zo zullen we als we zien dat je baby moe is geworden je adviseren je baby uit de jacuzzi te halen. We willen namelijk niet wachten tot je baby gaat huilen en overprikkelt raakt. Dit zou namelijk jammer zijn voor de beleving van de baby, maar ook voor de ouder! Zodra het tijd is om uit de jacuzzi te komen ligt er een schone badcape en hydrofiele doek voor je baby klaar. Droog je kindje lekker af en geef hem/haar een luier aan. Als je enkel bent gekomen voor de floatsessie mag je, je kindje lekker aankleden. Mocht je de combisessie hebben afgenomen dan zal hierna de Shantala babymassage beginnen. Veel plezier!
 • Welke voorbereiding moet ik als ouder treffen voor een sessie?
  Een goede voorbereiding is erg belangrijk om je baby een fijne tijd te bezorgen. Zorg dat je baby voldoende slaap/rust heeft gehad en niet hongerig is voor hij of zij het bad in gaat. We hebben een ruimte die de mogelijkheid biedt om je baby bij ons nog even lekker op je gemak te voeden. Als je de baby nog wilt voeden zorg dan dat je max. 25 minuten voor de sessie aanwezig bent. Houd er rekening mee dat je baby de eerste keer minder lang zal floaten dan wellicht het tweede en/of derde float bezoek. Wanneer je baby op regelmatige basis de Baby Spa sessies volgt, vergroot dit de gewenning (en uithoudingsvermogen) en kan je baby makkelijker tot 20 minuten van de hydrotherapie genieten met de babymassage nadien.
 • Is de neckfloat veilig?
  De neckfloat die wij in onze Baby Spa gebruiken is BPA vrij en voldoen aan de Europese veiligheidseisen CE (EN71), die de standaard zijn voor de veiligheid van kinderartikelen in Europa. Door de uitsparing bij de kin en de interne naden, is de float ook comfortabel voor je baby. Voor extra comfort is de float voorzien van een (wasbare) hoes. Het dubbele luchtsysteem en de dubbele sluiting maken de float extra veilig. Ondanks de veiligheid van de neckfloat, blijft het belangrijk dat je je baby altijd in de gaten houdt en tijdens het floaten bij je baby blijft.
 • Hoe is het gesteld met de hygiëne van de jacuzzi’s?
  De baden worden gevuld met gezuiverd, chloorvrij en verwarmd water tussen de 35°C en 37°C. De baden worden na elke sessie gereinigd en opnieuw gevuld.

VRAGEN

5.png
bottom of page